Skip to content

Press Officer Intern

Brussels, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, BelgiëCommunication

Functieomschrijving

Greenpeace België is op zoek naar een stagiair met grondige kennis van en inzicht in het Belgische medialandschap. Deze stage is een buitenkans om bij te leren en praktijkervaring op te doen, toegespitst op persrelaties in een internationale milieuorganisatie met hoge impact.

Periode:

We verwelkomen stagiairs het hele jaar door. Momenteel zijn er stageplaatsen vanaf juli 2023. De stage moet minstens 8 weken duren.


Wat je doet

● De persverantwoordelijken ondersteunen bij hun dagelijks werk: media opvolgen, persoverzicht maken, persberichten schrijven en publiceren

● Actief lid zijn van een projectteam

● Het communicatieteam ondersteunen met meer algemene communicatietaken: blogs schrijven, teksten vertalen...

● Samenwerken met andere afdelingen van Greenpeace België

Vereisten

Jij

● Wilt de wereld veranderen, ons klimaat redden en bent begaan met onze ecologische uitdagingen

● Volgt momenteel een opleiding in communicatie, public relations, journalistiek of een aanverwante richting

● Loopt warm voor en hebt ervaring met persrelaties, media en taal

● Hebt een vlotte pen in het Nederlands of Frans, en praktische kennis van de andere taal (Frans/Nederlands) en het Engels

● Bent in staat om complexe zaken te vertalen naar begrijpelijke verhalen met nieuwswaarde

● Beschikt over uitstekende communicatievaardigheden


Greenpeace België hecht belang aan gelijke kansen. Bij stagekansen of -praktijken discrimineren wij niet op basis van leeftijd, afkomst, nationaliteit, huidskleur, fysieke beperking, etniciteit, gezinssituatie of burgerlijke staat, genderidentiteit of -expressie, land van herkomst, politieke overtuiging, ras, religie, geslacht of seksuele geaardheid. Voor ons tellen de kwaliteiten en waarden van een persoon en we engageren ons voor een werkomgeving die de waardigheid van elk individu respecteert.


Als dit aanbod je interesseert, stuur dan je cv en een korte motivatie waarom je als stagiair bij Greenpeace aan de slag wilt hieronder. Vergeet niet te vermelden wanneer en hoe lang je stage wilt lopen.

Enkel open voor stages gelinkt aan een opleiding in een officiële onderwijsinstelling.


Contact: sarah.jacobs@greenpeace.org. 

of

Voordelen

Aandacht voor welzijn

Greenpeace biedt een uitgebreid welzijnspakket met voordelen zoals een hospitalisatieverzekering, gratis sessies bij psychologen met kennis van discriminatie- en psychosociale risico's op de werkvloer en nog veel meer.

Flexibiliteit

Bij Greenpeace België kan je tot 60% aan homeworking doen.  Dit zorgt voor een goede balans tussen werk en privéleven en geeft  heel wat flexibiliteit om je dagen in te plannen.

Een betekenisvolle job

Maak deel uit van een wereldwijde beweging van gemotiveerde en vooral gepassioneerde mensen die voor meer rechtvaardigheid vechten en de klimaatcrisis willen bestrijden.

Een leuke sfeer

Naast een ontspannen werksfeer, kan je ook genieten van regelmatige afterworks, teambuildings en uitstapjes met collega’s.

Leren en groeien

Naast een groot intern aanbod aan opleidingen krijg je een persoonlijk budget van 1.500€/jaar voor andere opleidingen.

Extralegaal verlof

Als je voltijds werkt krijg je 12 extra vrije dagen bovenop het wettelijk verlof en de 10 wettelijke feestdagen. Na 4 jaar in dienst komt er ook nog anciënniteitsverlof bij.

Onze toewijding aan JEDIS

(Justice, equity, diversity, inclusion & safety)