Skip to content

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden

Mensen

Mensen vormen het hart van onze organisatie. Of je nu bij campagne, communicatie, engagement, fundraising, IT/Data, boekhouding, People & Culture of logistiek werkt, je rol is belangrijk.

Rechtvaardigheid, inclusie en diversiteit zijn voor ons meer dan enkel woorden. Ze vormen het pad naar een groenere, meer rechtvaardige en veiligere wereld. Het zijn principes die ons leiden in alles wat we doen, dus ook in hoe we onze teams opbouwen en onze mensen opleiden.

We geloven dat een rechtvaardig, divers en inclusief Greenpeace essentieel is om kwalitatieve campagnes op poten te zetten, om mensen te inspireren en om onze doelen te bereiken.

We leren elke dag bij over hoe we inclusiever en toegankelijker kunnen worden en we begrijpen dat dit nodig is opdat iedereen zich thuis kan voelen. 

We streven naar een continue bewustzijnsgroei en cultuurverandering door middel van trainingen over diversiteit, inclusie en rechtvaardigheid. Onze hoop is om een organisatiecultuur te creëren waar iedereen zich (in)begrepen, betrokken en veilig voelt.

Milieu

Werken bij Greenpeace betekent ook milieubewust denken, werken en leven. Daarom werken we enkel met zo duurzaam mogelijke partners. Zo zal je zien dat onze energieleverancier groen is, dat we enkel materiaal kopen wanneer het nodig is, dat we letten op elke euro die we uitgeven, dat we gerecycleerd papier gebruiken of ethische koffie en thee drinken - logisch.

Alles draait bij ons om duurzaamheid. Wat je functie ook wordt, duurzaamheid zal er ongetwijfeld deel van uitmaken.

Verwacht dus geen nieuwe Iphone of bedrijfsauto als je bij Greenpeace komt werken, maar wel een fairphone en een abonnement voor het openbaar vervoer.

Onafhankelijkheid

Greenpeace is onafhankelijk. Dat betekent dat we geen giften aanvaarden van de overheid of bedrijven. We ontvangen dus enkel giften van onze donateurs. We letten op elke euro die we uitgeven en proberen zo veel mogelijk uit onze budgetten te halen.

Positiviteit

Natuurlijk is Greenpeace er om problemen aan te kaarten en dat is belangrijk. Maar nog belangrijker is om te focussen op de oplossingen. We blijven positief ondanks de moeilijke thema’s die we behandelen en proberen telkens duurzame oplossingen te vinden.

Ook onder elkaar, is positiviteit heel belangrijk. Collegialiteit is, naast onze missie, een van onze grootste troeven. Bij Greenpeace kom je in een fantastisch team terecht. We organiseren geregeld afterworks, lunchen met de collega’s in onze binnentuin is zalig en natuurlijk nemen we genoeg koffiepauzes.

Daarnaast streven we naar een open feedbackcultuur. Kom je werken bij Greenpeace, dan verwachten we dat je openstaat voor feedback en dat je ook bereid bent feedback te geven. Zo groeien we samen, als team.

Brussels

Fondsenwerver·sterBrussels, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België
Head of Campaigns & InvestigationsBrussels, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België
High-Giving Relationship ManagerBrussels, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België
Press Officer InternBrussels, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België
Social Media InternBrussels, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België
Volunteer & Mobilisation InternBrussels, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België